Шаленберг: Коалиција на „танком леду“

Танјуг
Foto: ГС

БЕЧ - Аустријски канцелар Александер Шаленберг, након свечане сједнице владе поводом Дана државности, указао је да је коалиција на „танком леду“ и критиковао је Слободарску партију Аустрије (ФПО) због вођења кампање против вакцинације.

 Иако је коалиција на „танком леду“ Шаленберг је, на конференцији за штампу, казао да је увјерен да ће влада издржати мандат. Свој задатак као нови канцелар он види у „усмеравању брода владе у мирне воде“ и настављање рада заснованог на чињеницама.

Када је ријеч о корона кризи подсјетио је да свако у друштву и политици има одговорност и вјерује да нико не смије да то негира. Упитан зашто Аустрија има мању стопу вакцинисаности од осталих држава чланица ЕУ, он је указао да у земљи постоји једна политичка снага која се бори против тога.

Када се упореде политичка карта земље и карта вакцинисаности види се да свуда тамо где ФПО има свој снажан глас постоји екстремно ниста стопа вакцинација.

Шаленберг је казао да је неопходно да се повећа стопа од око 60 одсто вакцинисаних, јер се ради о здрављу свих.

Вицеканцелар Вернер Коглер изразио је оптимизам у вези рада владе. Он је казао да постоји одлична основа за сарадњу, и да функционише како између канцелара и вицеканцелара, тако и шефова посланичких клубова и лидера коалиционих странака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана