САД суочене са новим проблемом

Танјуг
САД суочене са новим проблемом

САД се суочавају са повећаним претњама од домаћег тероризма од људи незадовољних резултатима предсједничких избора.

Информације којима располажемо указују на то да би идеолошки мотивисани насилни екстремисти, који имају приговоре на резултате предсједничких избора, као и друге особе подстакнуте лажним наративима о њима, могле да наставе да мобилишу грађане ради подстицања на насиље или да спроводе чинове насиља, саопштило је америчко министарство.

Званичници наводе да не постоје информације о некој конкретној завјери, као и да ће повећана пријетња широм САД највероватније постојати недељама, преноси Ројтерс.

Домаћи екстремисти били су мотивисани незадовољством због епидемиолошких мјера, резултатима предсједничких избора и употребом силе од полиције, како наводе из Министарства за националну безбједност, које у генераторе напада убраја и дугогодишње расне и етничке тензије.

Упозорење је услиједило након упада Трампових присталица у Капитол 6. јануара, када је пет особа убијено, док је прошле недјеље инаугурација новог предсједника Џозефа Бајдена одржана у максимално обезбјеђеном и закључаном Вашингтону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана