SAD suočene sa novim problemom

Tanjug
SAD suočene sa novim problemom

SAD se suočavaju sa povećanim pretnjama od domaćeg terorizma od ljudi nezadovoljnih rezultatima predsjedničkih izbora.

Informacije kojima raspolažemo ukazuju na to da bi ideološki motivisani nasilni ekstremisti, koji imaju prigovore na rezultate predsjedničkih izbora, kao i druge osobe podstaknute lažnim narativima o njima, mogle da nastave da mobilišu građane radi podsticanja na nasilje ili da sprovode činove nasilja, saopštilo je američko ministarstvo.

Zvaničnici navode da ne postoje informacije o nekoj konkretnoj zavjeri, kao i da će povećana prijetnja širom SAD najverovatnije postojati nedeljama, prenosi Rojters.

Domaći ekstremisti bili su motivisani nezadovoljstvom zbog epidemioloških mjera, rezultatima predsjedničkih izbora i upotrebom sile od policije, kako navode iz Ministarstva za nacionalnu bezbjednost, koje u generatore napada ubraja i dugogodišnje rasne i etničke tenzije.

Upozorenje je uslijedilo nakon upada Trampovih pristalica u Kapitol 6. januara, kada je pet osoba ubijeno, dok je prošle nedjelje inauguracija novog predsjednika Džozefa Bajdena održana u maksimalno obezbjeđenom i zaključanom Vašingtonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana