САД: Спашене двије особе из авиона који је пао на далеководе

Танјуг
Foto: Принтскрин

ВАШИНГТОН- Спашене су двије тешко повријеђене особе које су биле заробљене у малом авиону који пао на високонапонске далеководе у близини Вашингтона и изазвао масовне прекиде струје, саопштиле су јутрос локалне власти.

"Два пацијента су превезена у локалне трауматске центре са озбиљним повредама", потврдио је шеф ватрогасне службе округа Монтгомери Скот Голдштајн на брифингу за штампу и додао да су двије особе претрпјеле хипотермију и трауматске ортопедске повреде, преноси Ројтерс.

Мали приватни авион срушио се у недјељу на високонапонске далеководе 50-ак километара сјеверно од Вашингтона, а спасилачке службе радиле су током ноћи настојећи да спасу двоје људи заробљених у летјелици уплетеној у каблове.

Пад летјелице на далеководе високог напона је изазвао нестанак струје за више од 120.000 потрошача, наводи се у саопштењу ПЕПЦО, комуналне компаније из Вашингтона.

Према саопштењу федералне слузбе за авијацију (ФАА), авион марке Муни М20Ј летио је из Вестчестера у држави Њујорк и требало је да слети у Монтгомери Ерпарк, аеродром који се налази недалеко од мјеста несреће.

Авион се срушио око 17.30 часова по локалном времену у Монтгомери Вилиџу, у држави Мериленд, у условима магле и повећане влажности ваздуха, саопштила је Спасилацка служба Мериленда.

Локалне саобраћајнице су биле затворене, а многи семафори у тој области угашени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана