SAD: Spašene dvije osobe iz aviona koji je pao na dalekovode

Tanjug
Foto: Printskrin

VAŠINGTON- Spašene su dvije teško povrijeđene osobe koje su bile zarobljene u malom avionu koji pao na visokonaponske dalekovode u blizini Vašingtona i izazvao masovne prekide struje, saopštile su jutros lokalne vlasti.

"Dva pacijenta su prevezena u lokalne traumatske centre sa ozbiljnim povredama", potvrdio je šef vatrogasne službe okruga Montgomeri Skot Goldštajn na brifingu za štampu i dodao da su dvije osobe pretrpjele hipotermiju i traumatske ortopedske povrede, prenosi Rojters.

Mali privatni avion srušio se u nedjelju na visokonaponske dalekovode 50-ak kilometara sjeverno od Vašingtona, a spasilačke službe radile su tokom noći nastojeći da spasu dvoje ljudi zarobljenih u letjelici upletenoj u kablove.

Pad letjelice na dalekovode visokog napona je izazvao nestanak struje za više od 120.000 potrošača, navodi se u saopštenju PEPCO, komunalne kompanije iz Vašingtona.

Prema saopštenju federalne sluzbe za avijaciju (FAA), avion marke Muni M20J letio je iz Vestčestera u državi Njujork i trebalo je da sleti u Montgomeri Erpark, aerodrom koji se nalazi nedaleko od mjesta nesreće.

Avion se srušio oko 17.30 časova po lokalnom vremenu u Montgomeri Vilidžu, u državi Merilend, u uslovima magle i povećane vlažnosti vazduha, saopštila je Spasilacka služba Merilenda.

Lokalne saobraćajnice su bile zatvorene, a mnogi semafori u toj oblasti ugašeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana