САД: Нападач легално купио пушку

Срна
Foto: Танјуг

ЧИКАГО- Осумњичени нападач који је пуцао на параду поводом Дана независности у Чикагу легално је купио пушку и са крова испалио више од 70 метака у масу, а био је обучен у женску одјећу да би касније лакше нестао у гужви, саопштили су данас локални амерички званичници.

Осумњичени Роберт Е. Кримо /21/ приведен је јуче након што се предао полицији, неколико сати послије напада у Хајленд Парку у којем је убијено шесторо људи, а више од 30 рањено.

Званичници су на конференцији за новинаре саопштили да је он планирао напад неколико седмица и да власти и даље разматрају коју врсту кривичне тужбе да поднесу. За сада није познато да ли Кримо има адвоката.

Званичници су рекли да не знају који је мотив за пуцњаву у дијелу града у којем већину становника чине Јевреји, али да нема доказа да је ријеч о антисемитском или расистичком дјелу.

Нападач је користио пушку велике убојне моћи, а потом ју је одбацио на лицу мјеста и изгубио се у маси.

Касније је побјегао у кућу своје мајке, а женску одјећу је носио и због тога да би прикрио тетоваже, саопштила је полиција.

У аутомобилу своје мајке имао је сличну пушку, код куће је имао још наоружања, а све је купио легално, рекли су званичници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана