SAD: Napadač legalno kupio pušku

Srna
Foto: Tanjug

ČIKAGO- Osumnjičeni napadač koji je pucao na paradu povodom Dana nezavisnosti u Čikagu legalno je kupio pušku i sa krova ispalio više od 70 metaka u masu, a bio je obučen u žensku odjeću da bi kasnije lakše nestao u gužvi, saopštili su danas lokalni američki zvaničnici.

Osumnjičeni Robert E. Krimo /21/ priveden je juče nakon što se predao policiji, nekoliko sati poslije napada u Hajlend Parku u kojem je ubijeno šestoro ljudi, a više od 30 ranjeno.

Zvaničnici su na konferenciji za novinare saopštili da je on planirao napad nekoliko sedmica i da vlasti i dalje razmatraju koju vrstu krivične tužbe da podnesu. Za sada nije poznato da li Krimo ima advokata.

Zvaničnici su rekli da ne znaju koji je motiv za pucnjavu u dijelu grada u kojem većinu stanovnika čine Jevreji, ali da nema dokaza da je riječ o antisemitskom ili rasističkom djelu.

Napadač je koristio pušku velike ubojne moći, a potom ju je odbacio na licu mjesta i izgubio se u masi.

Kasnije je pobjegao u kuću svoje majke, a žensku odjeću je nosio i zbog toga da bi prikrio tetovaže, saopštila je policija.

U automobilu svoje majke imao je sličnu pušku, kod kuće je imao još naoružanja, a sve je kupio legalno, rekli su zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana