Руски волонтери у Паризу писали Макрону да помогне у укидању забране за рад на ОИ

Танјуг
Руски волонтери у Паризу писали Макрону да помогне у укидању забране за рад на ОИ

МОСКВА- Руски волонтери који живе у Француској, којима је забрањено да раде на Љетњим олимпијским играма у Паризу 2024, крајем априла написали су писмо предсједнику Француске Емануелу Макрону тражећи од њега да помогне у укидању забране, рекао је један од волонтера за ТАСС.

Руска агенција је раније објавила да су француске власти одбиле пријаве за акредитацију за Олимпијске игре Руса који су жељели да оду у Париз као волонтери.

Они су написали писмо француском министру унутрашњих послова Жералду Дарманену тражећи да се укине забрана рада на Олимпијади, али је оно остало без одговора.

-Упутили смо и колективно писмо предсједнику Француске Макрону, при чему је текст писма скоро исти као у писму министру спољних послова. Међутим, ни шеф Француске нам још није одговорио - рекао је Рус, волонтер, који живи у Паризу.

Волонтери из Русије су већ добили улазне визе и купили карте за Француску, наводи се у писму.

Били су спремни да раде на Олимпијским и Параолимпијским играма, али им је одбијена акредитација из безбједносних разлога.                            

Волонтери су у писму навели да ће стриктно поштовати све француске законе, законе Европске уније, Олимпијску повељу и Олимпијску и параолимпијску повељу о волонтирању.

Они су, такође, истакли да никада нису прекршили закон и да против њих није поднијета кривична пријава.

Олимпијске игре биће одржане у Паризу од 25. јула до 11. августа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана