Руски ратни брод испалио хице упозорења према британском разарачу

Срна
Руски ратни брод испалио хице упозорења према британском разарачу

МОСКВА - Руски ратни брод испалио је хице упозорења након што је британски морнарички разарач нарушио руску поморску границу у Црном мору, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Поред морнаричких маневара, руски нападачки авион "Су-24М" извршио је симулацију бомбардовања британског брода, наводи се у саопштењу.

Министарство одбране наводи да је британски ратни брод био упозорен да ће бити употријебљена смртоносна сила уколико наруши руску границу, али је брод "ХМС Дифендер" игнорисао упозорење.

"У 12.06 и 12.08 патролни гранични брод је испалио хице упозорења. У 12.19 "Су-24М" је извршио упозоравајући налет за бомбардовање са четири бомбе "ОФАБ-250" на путањи кретања "ХМС Дифендера"", наводи се у саопштењу, пренио је "Спутњик".

Претходно је Москва позвала САД и америчке савезника из НАТО-а да прекину војне операције у региону Црног мора и позвала на "мултилатералне напоре" с циљем да се одржи стабилност, као да регионалне државе рјешавају проблеме без нежељене "помоћи" од спољних сила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана