Ruski ratni brod ispalio hice upozorenja prema britanskom razaraču

Srna
Ruski ratni brod ispalio hice upozorenja prema britanskom razaraču

MOSKVA - Ruski ratni brod ispalio je hice upozorenja nakon što je britanski mornarički razarač narušio rusku pomorsku granicu u Crnom moru, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Pored mornaričkih manevara, ruski napadački avion "Su-24M" izvršio je simulaciju bombardovanja britanskog broda, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane navodi da je britanski ratni brod bio upozoren da će biti upotrijebljena smrtonosna sila ukoliko naruši rusku granicu, ali je brod "HMS Difender" ignorisao upozorenje.

"U 12.06 i 12.08 patrolni granični brod je ispalio hice upozorenja. U 12.19 "Su-24M" je izvršio upozoravajući nalet za bombardovanje sa četiri bombe "OFAB-250" na putanji kretanja "HMS Difendera"", navodi se u saopštenju, prenio je "Sputnjik".

Prethodno je Moskva pozvala SAD i američke saveznika iz NATO-a da prekinu vojne operacije u regionu Crnog mora i pozvala na "multilateralne napore" s ciljem da se održi stabilnost, kao da regionalne države rješavaju probleme bez neželjene "pomoći" od spoljnih sila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana