Руски МИП: САД и НАТО покренули отровну кампању против Русије

Танјуг
Руски МИП: САД и НАТО покренули отровну кампању против Русије

МОСКВА - Министарство спољних послова Русије оцијенило је данас да су Сједињене Државе и земље НАТО, умјесто да припремају одговоре на руске приједлоге за гаранције безбједности, покренуле “отровну кампању” са лажним оптужбама на рачун Москве.

Руско Министарство наводи да је Москва од 15. децембра 2021. године, када је званично предала Вашингтону нацрт споразума о гаранцијама безбједности, са америчке стране добила углавном очигледне покушаје развлачења расправе о конкретним приједлозима Русије, преноси РИА Новости.

У коментару руског министарства се наводи да су, умјесто да се усредсреде на одговоре на питања постављена у руским документима, Бијела кућа и њени западни савезници покренули крајње “отровну” информационо-пропагандну кампању која Русију приказује као “агресора”, “непријатеља цивилизоване Европе” и “пријетњу” међународној стабилности”.

Крајем 2021. Русија је објавила нацрте споразума са Сједињеним Државама и НАТО-ом о гаранцијама безбједнопсти. Москва тражи од својих западних партнера правне гаранције да се НАТО неће ширити даље на исток, да се Украјина неће придружити Алијанси и да западне земље неће успостављати војне база у земљама насталим на територији некадашњег Совјетског савеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана