Ruski MIP: SAD i NATO pokrenuli otrovnu kampanju protiv Rusije

Tanjug
Ruski MIP: SAD i NATO pokrenuli otrovnu kampanju protiv Rusije

MOSKVA - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocijenilo je danas da su Sjedinjene Države i zemlje NATO, umjesto da pripremaju odgovore na ruske prijedloge za garancije bezbjednosti, pokrenule “otrovnu kampanju” sa lažnim optužbama na račun Moskve.

Rusko Ministarstvo navodi da je Moskva od 15. decembra 2021. godine, kada je zvanično predala Vašingtonu nacrt sporazuma o garancijama bezbjednosti, sa američke strane dobila uglavnom očigledne pokušaje razvlačenja rasprave o konkretnim prijedlozima Rusije, prenosi RIA Novosti.

U komentaru ruskog ministarstva se navodi da su, umjesto da se usredsrede na odgovore na pitanja postavljena u ruskim dokumentima, Bijela kuća i njeni zapadni saveznici pokrenuli krajnje “otrovnu” informaciono-propagandnu kampanju koja Rusiju prikazuje kao “agresora”, “neprijatelja civilizovane Evrope” i “prijetnju” međunarodnoj stabilnosti”.

Krajem 2021. Rusija je objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Državama i NATO-om o garancijama bezbjednopsti. Moskva traži od svojih zapadnih partnera pravne garancije da se NATO neće širiti dalje na istok, da se Ukrajina neće pridružiti Alijansi i da zapadne zemlje neće uspostavljati vojne baza u zemljama nastalim na teritoriji nekadašnjeg Sovjetskog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana