Руске снаге погодиле више од хиљаду војних објеката у Украјини

Срна
Руске снаге погодиле више од хиљаду војних објеката у Украјини

МОСКВА - Током специјалне војне операције руска војска је погодила 1.067 објеката војне инфраструктуре у Украјини, рекао је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Конашенков је навео да то укључује 27 командних мјеста и центара за комуникацију, 38 противваздушних ракетних система и 56 радарских станица.

Он је рекао да је данас уништено седам противваздушних ракетних система, укључујући један С-300 у близини града Краматорска. У предграђу Чернигова оборена су три јуришна дрона “Бајрактар ТБ-2”.

“Од почетка операције уништена су 254 тенка и остала борбена оклопна возила, 31 авион на земљи, 46 вишецјевних бацача, 103 оруђа пољске артиљерије и минобацача, 164 јединице специјалних војних возила”, рекао је Конашенков.

Конашенков је истакао да ће Оружане снаге Русије наставити достојанствено да се односе према свим војницима украјинских оружаних снага који су положили оружје, пренио је “Спутњик”.

“Разумијемо да су се заклели народу Украјине. Сви они који су положили оружје и прекинули отпор биће враћени својим породицама. Али, знамо како се украјински нацисти понашају према малобројним заробљеним руским војницима. И видимо да су мучења иста као и мучења која су изводили њемачки нацисти и њихови послушници-полицајци током Великог отаџбинског рата. Сва лица, гласови, бројеви телефона, њихове координате, ИП адресе, као и преписка свих украјинских нациста умијешаних у злостављање наших другова су снимљени и идентификовани”, рекао је Конашенков.

Он је додао да се то односи и на лидере кијевског режима и њихове извршиоце који “директно позивају на малтретирање руског војног особља, кршећи конвенцију о поступању према ратним заробљеницима”.

“Сви ћете бити пронађени и неминовно ћете сносити тешку одговорност”, рекао је Конашенков.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана