Ruske snage pogodile više od hiljadu vojnih objekata u Ukrajini

Srna
Ruske snage pogodile više od hiljadu vojnih objekata u Ukrajini

MOSKVA - Tokom specijalne vojne operacije ruska vojska je pogodila 1.067 objekata vojne infrastrukture u Ukrajini, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Konašenkov je naveo da to uključuje 27 komandnih mjesta i centara za komunikaciju, 38 protivvazdušnih raketnih sistema i 56 radarskih stanica.

On je rekao da je danas uništeno sedam protivvazdušnih raketnih sistema, uključujući jedan S-300 u blizini grada Kramatorska. U predgrađu Černigova oborena su tri jurišna drona “Bajraktar TB-2”.

“Od početka operacije uništena su 254 tenka i ostala borbena oklopna vozila, 31 avion na zemlji, 46 višecjevnih bacača, 103 oruđa poljske artiljerije i minobacača, 164 jedinice specijalnih vojnih vozila”, rekao je Konašenkov.

Konašenkov je istakao da će Oružane snage Rusije nastaviti dostojanstveno da se odnose prema svim vojnicima ukrajinskih oružanih snaga koji su položili oružje, prenio je “Sputnjik”.

“Razumijemo da su se zakleli narodu Ukrajine. Svi oni koji su položili oružje i prekinuli otpor biće vraćeni svojim porodicama. Ali, znamo kako se ukrajinski nacisti ponašaju prema malobrojnim zarobljenim ruskim vojnicima. I vidimo da su mučenja ista kao i mučenja koja su izvodili njemački nacisti i njihovi poslušnici-policajci tokom Velikog otadžbinskog rata. Sva lica, glasovi, brojevi telefona, njihove koordinate, IP adrese, kao i prepiska svih ukrajinskih nacista umiješanih u zlostavljanje naših drugova su snimljeni i identifikovani”, rekao je Konašenkov.

On je dodao da se to odnosi i na lidere kijevskog režima i njihove izvršioce koji “direktno pozivaju na maltretiranje ruskog vojnog osoblja, kršeći konvenciju o postupanju prema ratnim zarobljenicima”.

“Svi ćete biti pronađeni i neminovno ćete snositi tešku odgovornost”, rekao je Konašenkov.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana