Руси оштро одговорили САД: Хапшење Путина шизофрено, прећуткујете своје злочине у Југославији

ГС
Руси оштро одговорили САД: Хапшење Путина шизофрено, прећуткујете своје злочине у Југославији

ВАШИНГТОН - Подршка САД одлуци Међународног кривичног суда да изда налог за хапшење руског предсједника Владимира Путина “подсјећа на спору шизофренију”, саопштила је руска Амбасада у САД.

МКС је јуче издао налог за хапшење Путина, као и руског комесара за права дјетета Марије Лавове-Белове на основу наводне “противправне депортације” украјинске дјеце у Русију. Амерички предсједник Џозеф Бајден рекао је да је налог за хапшење “оправдан”.

- Допуштајући неприхватљиве опаске о руском лидеру, америчке власти намјерно прећуткују сопствене злочине у Ираку, Југославији, Либији и Вијетнаму. Штавише, у покушају да свим расположивим средствима заштите своје грађане од међународног кривичног гоњења, САД, чак, предузимају одвратне мјере. На примјер, економске санкције без преседана које су наметнуте руководству Суда, укључујући бившег тужиоца Фатуа Бенсуду, који је покренуо истрагу о злочинима САД у Авганистану. О каквој независности и непристрасности можемо да говоримо? - саопштено је из Амбасаде Руске Федерације.

Из Амбасаде истичу да Вашингтон подржава “правну баханалију без преседана” коју је покренуо МКС с циљем заштите сопствених геополитичких интереса, упркос томе што ни САД, ни Русија не признају надлежност суда, пренио је “Спутњик”.

- Таква позиција подсјећа на трому шизофренију. Данас су сви амерички званичници углас поновили да САД не признају МКС. Међутим, стратешки интерес је да се Русија што више нервира - саопштено је из руске Амбасаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана