Русија: Нападач са кукастим крстом убио 15 људи

Танјуг
Нападач са кукастим крстом убио 15 људи
Foto: Газета | Нападач са кукастим крстом убио 15 људи

МОСКВА - Наоружани нападач убио је данас 15 људи, међу којима је 11 дјеце и ранио је 24 особе у једној школи у Русији, након чега се убио, саопштили су руски истражитељи.

Нападач, мушкарац у раним тридесетим, који је идентификован као Артем Казанцев, убио је два чувара, а затим отворио ватру на ученике и наставнике у школи број 88 у Ижевску коју је некада и сам похађао, преноси Ројтерс.

Руски истражни комитет, који се бави великим злочинима, саопштио је да истражује сумњиве везе починиоца са неонацизмом.

"Истражитељи тренутно врше претрес његовог пребивалишта и проучавају личност нападача, његове ставове и окружење. Спроводе се провјере његове привржености неофашистичким ставовима и нацистичкој идеологији", наводи се у саопштењу комитета.

Објављен је снимак на којем се види тијело мушкарца како лежи у учионици са преврнутим намештајем и папирима разбацаним по крвавом поду.

Нападач је био обучен у црно, са црвеним кукастим крстом на мајици, био је наоружан са два ручно адаптирана пиштоља за испаљивање бојеве муниције и код себе је имао укупно 10 оквира муниције калибра 9 милиметара на којима је црвеном бојом исписано "мржња", саопштила је прес-служба одјељења Националне гарде региона Удмурт, преноси ТАСС.

Помоћник руског министра здравља Алексеј Кузњецов казао је да група љекара путује у Ижевск да помогне жртвама пуцњаве, пренијела је агенција Интерфакс.

 

Према његовим ријечима, у школу у којој ради 80 наставника и коју похађа 982 ђака упућено је 14 екипа Хитне помоћи.

Нападач на школу у Ижевску, који је убио 15 особа, био је лијечен у психијатријској болници, рекао је данас новинарима Александар Бречалов, начелник Удмуртске области.

"Лијечен је у психијатријској болници", рекао је Бречалов, пренио је ТАСС.

Руски министар образовања Сергеј Кравцов изјавио је данас да је нападач који је пуцао у школи у Ижевску имао дијагнозу шизофреније.

"Артјом Казанцев, који је пуцао у школи у Ижевску, раније је добио дијагнозу шизофреније", рекао је Кравцов у саопштењу на каналу Министарства образовања на сервису "Телеграм".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана