Русија: Деблокиран рад “Твитера”, али остаје успорење на мобилним уређајима

Срна
Русија: Деблокиран рад “Твитера”, али остаје успорење на мобилним уређајима

МОСКВА - Руске власти донијеле су данас одлуку да деблокирају “Твитер” након што је та друштвена мрежа уклонила 90 одсто илегалног садржаја, саопштено је из руске Службе за надзор комуникација, информационе технологије и масовних медија.

Служба је донијела одлуку да се прекине са успоравањем протока “Твитера”, али ће на снази остати успорење за мобилне уређаје.

“Провјером је утврђено да су администратори 'Твитера' уклонили 91 одсто забрањених информација. Тренутно, није обрисано још 563 објава са дјечијом порнографијом, наркотицима и садржајем у вези са самоубиством, позивима малољетницима да учествују на неодобреним јавним скуповима и екстремистички, те други спорни садржаји”, истиче се у саопштењу.

Служба је донијела одлуку да не блокира платформу, уклони забране приступа на кућним рачунарима, док ће успорење протока друштвене мреже остати на мобилним уређајима.

Руска Служба за надзор комуникација, информационе технологије и масовних медија објавила је 10. марта да је кренула са успоравањем брзине “Твитера” у Русији јер нису уклонили садржај забрањен у Руској Федерацији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана