Русија: Амбасада у Кијеву нормално функционише

Танјуг
Foto: Агенције

МОСКВА - Русија је саопштила да руска Амбасада у Кијеву функционише уобичајено, након што је амерички лист "Њујорк тајмс" објавио да је Москва започела евакуацију породица чланова дипломатских мисија у Украјини, јавила је новинска агенција "Интерфакс".

"Њујорк тајмс" се позвао на изјаву вишерангираног украјинског званичника који је рекао да је 18 људи, већином чланова породица руских дипломата, напустило Украјину 5. јануара, а да је у сљедећих неколико дана још 30 њих напустило Амбасаду у Кијеву и Конзулат у Лавову, на западу Украјине.

У извјештају се истиче да је дипломатама још два руска конзулата речено да се припреме да напусте Украјину. Руско Министарство спољних послова није званично коментарисало стање у конзулатима у Украјини, али је из Министарства речено "Интерфаксу" да Амбасада у Кијеву функционише нормално.

Министарство није износило више детаља. Министарство спољних послова Украјине саопштило је да није примило било какве информације из Москве о евакуацији запослених у дипломатским мисијама у Украјини. У саопштењу се додаје да Кијев не планира да евакуише украјинске дипломате из Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана