Rusija: Ambasada u Kijevu normalno funkcioniše

Tanjug
Foto: Agencije

MOSKVA - Rusija je saopštila da ruska Ambasada u Kijevu funkcioniše uobičajeno, nakon što je američki list "Njujork tajms" objavio da je Moskva započela evakuaciju porodica članova diplomatskih misija u Ukrajini, javila je novinska agencija "Interfaks".

"Njujork tajms" se pozvao na izjavu višerangiranog ukrajinskog zvaničnika koji je rekao da je 18 ljudi, većinom članova porodica ruskih diplomata, napustilo Ukrajinu 5. januara, a da je u sljedećih nekoliko dana još 30 njih napustilo Ambasadu u Kijevu i Konzulat u Lavovu, na zapadu Ukrajine.

U izvještaju se ističe da je diplomatama još dva ruska konzulata rečeno da se pripreme da napuste Ukrajinu. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije zvanično komentarisalo stanje u konzulatima u Ukrajini, ali je iz Ministarstva rečeno "Interfaksu" da Ambasada u Kijevu funkcioniše normalno.

Ministarstvo nije iznosilo više detalja. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je da nije primilo bilo kakve informacije iz Moskve o evakuaciji zaposlenih u diplomatskim misijama u Ukrajini. U saopštenju se dodaje da Kijev ne planira da evakuiše ukrajinske diplomate iz Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana