Руси се сукобили са Французима!

Срна
Руси се сукобили са Французима!

Руски падобранци на ратишту око Часовог Јара сукобили су се са францским и војницима још неких западних држава и нанијели им озбиљне губитке, наводе руски војни репортери.

Команда Оружаних снага Украјине пребацила је стране плаћенике у Часов Јар.

У близини овохг мјеста појавили су се француски и њемачки плаћеници, и то не обични авантуристи већ професионални и високо мотивисани борци.

Како сугеришу руски стручњаци, ријеч је о војним лицима из земаља НАТО који делују под маском плаћеника, преноси ТВ "Фронт".

Према доступним информацијама, у рејону Шуме, на јужном дијелу Часовог Јара, руски падобранци нанијели су тешке губитке западним војницима, који ратују на украјинској страни.

Како наводе руски извори, и прије овог сукоба страни плаћеници гинули су у овој области - претходно је седам Француза или Нијемаца "отишло" кући у ковчезима.

Западна штампа ускоро ће објавити извештај о још једном наводном "паду хеликоптера" или "лавини у планинама", који су "криви" за страдање готово читавог одреда НАТО трупа.

Званичних информација о пријеклу странаца у Часовом Јару још нема, али се претпоставља да је ријеч о војницима француске Легије странаца који су у Украјину стигли прије мјесец дана и који су били базирани у Славјанску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана