Rusi se sukobili sa Francuzima!

Srna
Rusi se sukobili sa Francuzima!

Ruski padobranci na ratištu oko Časovog Jara sukobili su se sa francskim i vojnicima još nekih zapadnih država i nanijeli im ozbiljne gubitke, navode ruski vojni reporteri.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine prebacila je strane plaćenike u Časov Jar.

U blizini ovohg mjesta pojavili su se francuski i njemački plaćenici, i to ne obični avanturisti već profesionalni i visoko motivisani borci.

Kako sugerišu ruski stručnjaci, riječ je o vojnim licima iz zemalja NATO koji deluju pod maskom plaćenika, prenosi TV "Front".

Prema dostupnim informacijama, u rejonu Šume, na južnom dijelu Časovog Jara, ruski padobranci nanijeli su teške gubitke zapadnim vojnicima, koji ratuju na ukrajinskoj strani.

Kako navode ruski izvori, i prije ovog sukoba strani plaćenici ginuli su u ovoj oblasti - prethodno je sedam Francuza ili Nijemaca "otišlo" kući u kovčezima.

Zapadna štampa uskoro će objaviti izveštaj o još jednom navodnom "padu helikoptera" ili "lavini u planinama", koji su "krivi" za stradanje gotovo čitavog odreda NATO trupa.

Zvaničnih informacija o prijeklu stranaca u Časovom Jaru još nema, ali se pretpostavlja da je riječ o vojnicima francuske Legije stranaca koji su u Ukrajinu stigli prije mjesec dana i koji su bili bazirani u Slavjansku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana