Руси могу десет пута да униште Америку

Агенције
Руси могу десет пута да униште Америку

ПЕКИНГ - Са залихама оружја које има Русија може минимално десет пута да уништи територију САД, објавила је кинеска агенција “Соху”.

Руси имају нуклеарне бојеве главе, средства за њихов пренос, платформе за лансирање нуклеарног оружја, укључујући авионе Ту-160, стратешке балистичке ракете и платформе за лансирање балистичких ракета морског базирања серије “бореј”.

- Ситуација у свијету је таква да се утицај САД смањује и Русија у будућности може да врати своју супериорност - наводе аутори текста.

У тексту је истакнуто да би САД могле да нападну Русију због несугласица у вези са ситуацијом у Сирији и Украјини, али да могућност руске одмазде зауставља Американце, преноси Спутњик.

Чланице НАТО-а треба да буду врло опрезне у примјени силе, пошто то може довести до катастрофе, наводи “Соху”.

Амерички војно-политички часопис “Нешенал интерест” недавно је објавио текст о руској нуклеарној подморници-крстарици за стратешку намјену “Јуриј Долгоруки”, називајући је “правим оружјем судњег дана”.

Аутор чланка подсјетио је на успјешно лансирање четири балистичке ракете “булава” са Бијелог мора на полигон Кура на Камчатки крајем маја прошле године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана