Rusi mogu deset puta da unište Ameriku

Agencije
Rusi mogu deset puta da unište Ameriku

PEKING - Sa zalihama oružja koje ima Rusija može minimalno deset puta da uništi teritoriju SAD, objavila je kineska agencija “Sohu”.

Rusi imaju nuklearne bojeve glave, sredstva za njihov prenos, platforme za lansiranje nuklearnog oružja, uključujući avione Tu-160, strateške balističke rakete i platforme za lansiranje balističkih raketa morskog baziranja serije “borej”.

- Situacija u svijetu je takva da se uticaj SAD smanjuje i Rusija u budućnosti može da vrati svoju superiornost - navode autori teksta.

U tekstu je istaknuto da bi SAD mogle da napadnu Rusiju zbog nesuglasica u vezi sa situacijom u Siriji i Ukrajini, ali da mogućnost ruske odmazde zaustavlja Amerikance, prenosi Sputnjik.

Članice NATO-a treba da budu vrlo oprezne u primjeni sile, pošto to može dovesti do katastrofe, navodi “Sohu”.

Američki vojno-politički časopis “Nešenal interest” nedavno je objavio tekst o ruskoj nuklearnoj podmornici-krstarici za stratešku namjenu “Jurij Dolgoruki”, nazivajući je “pravim oružjem sudnjeg dana”.

Autor članka podsjetio je na uspješno lansiranje četiri balističke rakete “bulava” sa Bijelog mora na poligon Kura na Kamčatki krajem maja prošle godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana