Румунија: Може вакцина и код Дракуле, само дођите

Танјуг
Румунија: Може вакцина и код Дракуле, само дођите

БУКУРЕШТ - Вјероватније је да посјетиоци који овог мјесеца бораве у Дракулином замку у Румунији пронађу трагове убода на руци него на врату, пошто су здравствене власти отвориле центар за вакцинацију против КОВИД-19 у овој туристичкој атракцији.

Туристима који желе да бораве у замку Бран из 14. вијека, влашког војводе Влада Цепеша, који је послужио као инспирација Брему Стокеру за роман “Дракула” медицинско особље са наљепљеним вампирским очњацима понудиће бесплатне Фајзерове вакцине против Ковид 19, преноси Ројтерс.

Управа дворца нада се да ће услугом привући више људи на ову туристичку дестинацију у Трансилванији, у околини града Брашова, пошто је број посјета нагло опао од почетка пандемије.

На бесплатну вакцинацију у Дракулином замку може се доћи без заказивања током сваког викенда у мају, а посјетиоци такође добијају и бесплатан улаз за изложбу са 52 средњовековна инструмента за мучење.

Румунска влада је поставила циљ да вакцинише 10 милиона грађана до септембра, али истраживање које је у априлу објавила организација Глобсек показало је да су Румуни најмање заинтресовани за имунизацију од свих источних чланица ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана