Rumunija: Može vakcina i kod Drakule, samo dođite

Tanjug
Rumunija: Može vakcina i kod Drakule, samo dođite

BUKUREŠT - Vjerovatnije je da posjetioci koji ovog mjeseca borave u Drakulinom zamku u Rumuniji pronađu tragove uboda na ruci nego na vratu, pošto su zdravstvene vlasti otvorile centar za vakcinaciju protiv KOVID-19 u ovoj turističkoj atrakciji.

Turistima koji žele da borave u zamku Bran iz 14. vijeka, vlaškog vojvode Vlada Cepeša, koji je poslužio kao inspiracija Bremu Stokeru za roman “Drakula” medicinsko osoblje sa naljepljenim vampirskim očnjacima ponudiće besplatne Fajzerove vakcine protiv Kovid 19, prenosi Rojters.

Uprava dvorca nada se da će uslugom privući više ljudi na ovu turističku destinaciju u Transilvaniji, u okolini grada Brašova, pošto je broj posjeta naglo opao od početka pandemije.

Na besplatnu vakcinaciju u Drakulinom zamku može se doći bez zakazivanja tokom svakog vikenda u maju, a posjetioci takođe dobijaju i besplatan ulaz za izložbu sa 52 srednjovekovna instrumenta za mučenje.

Rumunska vlada je postavila cilj da vakciniše 10 miliona građana do septembra, ali istraživanje koje je u aprilu objavila organizacija Globsek pokazalo je da su Rumuni najmanje zaintresovani za imunizaciju od svih istočnih članica EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana