Ритер: Украјинци више не могу бранити Харков

Срна
Ритер: Украјинци више не могу бранити Харков

БИЈЕЉИНА - Украјина неће моћи да задржи контролу над Харковом након што јој је Русија уништила систем противваздушне одбране у том правцу и зато ће ускоро морати да преда тај град - сматра Скот Ритер, бивши амерички обавјештајни функционер.

”Не знам да ли људи виде шта се сада дешава у Харкову и да је противваздушни систем елиминисан. Руси сада могу лако да бацају 'клизне'  бомбе”. То означава крај могућности да украјинске снаге одбију нападе на Харков. Украјина ће морати да преда град, можа већ у наредним седмицама” наводи Ритер у “Дијалогу” на “Јутјуб” каналу.

Он објашњава да украјинске снаге немају шанси да зарже ту територију од часа када су престале бити способне да организују стабилну и кохезивну одбрану.

“Лист 'Економист' наводи да та ситуација може бити проблем за Украјину у наредних шест до осам мјесци, али то се дешава већ сада док разговарамо” истиче Ритер, а преносе “РИА Новости”.

Руске снаге су током ваздушних удара уништиле више украјинских ПВО система око Харкова, рачунајући и америчке “патриоте”, као и системе електричног напајања града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана