Riter: Ukrajinci više ne mogu braniti Harkov

Srna
Riter: Ukrajinci više ne mogu braniti Harkov

BIJELjINA - Ukrajina neće moći da zadrži kontrolu nad Harkovom nakon što joj je Rusija uništila sistem protivvazdušne odbrane u tom pravcu i zato će uskoro morati da preda taj grad - smatra Skot Riter, bivši američki obavještajni funkcioner.

”Ne znam da li ljudi vide šta se sada dešava u Harkovu i da je protivvazdušni sistem eliminisan. Rusi sada mogu lako da bacaju 'klizne'  bombe”. To označava kraj mogućnosti da ukrajinske snage odbiju napade na Harkov. Ukrajina će morati da preda grad, moža već u narednim sedmicama” navodi Riter u “Dijalogu” na “Jutjub” kanalu.

On objašnjava da ukrajinske snage nemaju šansi da zarže tu teritoriju od časa kada su prestale biti sposobne da organizuju stabilnu i kohezivnu odbranu.

“List 'Ekonomist' navodi da ta situacija može biti problem za Ukrajinu u narednih šest do osam mjesci, ali to se dešava već sada dok razgovaramo” ističe Riter, a prenose “RIA Novosti”.

Ruske snage su tokom vazdušnih udara uništile više ukrajinskih PVO sistema oko Harkova, računajući i američke “patriote”, kao i sisteme električnog napajanja grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana