Резолуција о опозиву Трампа иде у Сенат

Tanjug
Резолуција о опозиву Трампа иде у Сенат

ВАШИНГТОН- Представнички дом америчког Конгреса гласао је да резолуција о опозиву Доналда Трампа буде прослијеђена Сенату, чиме су створени услови да предсједнику САД почне суђење у горњем дому Конгреса.

За прослијеђивање резолуције гласало је 228 представника, док је 193 било против, углавном по партијској линији.

Доњи дом је одобрио и именовање седморо представника у Конгресу који ће на суђењу председнику бити "менаџери", односно заступати Представнички дом, пренео је Глас Америке.

Предсједавајућа Представничког дома Ненси Пелоси претходно је објавила да ће вођа тог седмочланог тима бити конгресмен Адам Шиф, предсједавајући у Одбору за обавештајна питања, који је од почетка укључен у истрагу о опозиву.

Преостали чланови тима су предсједавајући Одбора за правосуђе Џери Недлер, који је такође био укључен у истрагу; предсједавајућа Административног одбора Зое Лофгрен, која је била у Конгресу за време опозива Ричарда Никсона и Била Клинтона; предсједавајући Демократског кокуса Хаким Џефрис, представница Вал Демингс са Флориде, представник Џејсон Кроу из Колорада, представница Силвија Гарсија из Тексаса.

Портпаролка Бијеле куће Стефани Гришам је, поводом именовања "менаџера", навела у саопштењу да "њихово именовање не мијења апсолутно ништа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана