Rezolucija o opozivu Trampa ide u Senat

Tanjug
Rezolucija o opozivu Trampa ide u Senat

VAŠINGTON- Predstavnički dom američkog Kongresa glasao je da rezolucija o opozivu Donalda Trampa bude proslijeđena Senatu, čime su stvoreni uslovi da predsjedniku SAD počne suđenje u gornjem domu Kongresa.

Za proslijeđivanje rezolucije glasalo je 228 predstavnika, dok je 193 bilo protiv, uglavnom po partijskoj liniji.

Donji dom je odobrio i imenovanje sedmoro predstavnika u Kongresu koji će na suđenju predsedniku biti "menadžeri", odnosno zastupati Predstavnički dom, preneo je Glas Amerike.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi prethodno je objavila da će vođa tog sedmočlanog tima biti kongresmen Adam Šif, predsjedavajući u Odboru za obaveštajna pitanja, koji je od početka uključen u istragu o opozivu.

Preostali članovi tima su predsjedavajući Odbora za pravosuđe Džeri Nedler, koji je takođe bio uključen u istragu; predsjedavajuća Administrativnog odbora Zoe Lofgren, koja je bila u Kongresu za vreme opoziva Ričarda Niksona i Bila Klintona; predsjedavajući Demokratskog kokusa Hakim Džefris, predstavnica Val Demings sa Floride, predstavnik Džejson Krou iz Kolorada, predstavnica Silvija Garsija iz Teksasa.

Portparolka Bijele kuće Stefani Grišam je, povodom imenovanja "menadžera", navela u saopštenju da "njihovo imenovanje ne mijenja apsolutno ništa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana