Рама забранио размјештање настрадалих у земљотресу из Албаније на Косово

Агенције
Рама забранио размјештање настрадалих у земљотресу из Албаније на Косово

Тирана - Албански премијер Еди Рама нервозно је реаговао на захтјеве појединаца из Приштине да се укине плаћање путарине на Националном путу ка Тирани.

Он је затражио од одлазећег министра спољних послова Беџета Пацолија да грађанима Косова објасни да то није могуће, пише приштинска Газета експрес.

Такође, Рама се успротивио измијештању угрожених грађана Албаније на Косово, јер, како је рекао, они морају остати у близини својих домова и свог посла.

Приштинска Газета експрес пише да се Рама спонтано срео с Пацолијем јуче при обиласку Драча и Тумана и том приликом му поручио да упозори оне с Косова, који донирају помоћ Албанији да не траже укидање путарине на Националном путу.

Рама је рекао да и они који донирају помоћ Албанији такође морају да плате путарину која износи пет евра.

"Путарина је обавеза свих и намијењена је инфраструктури, која треба да обезбједи безбједност на путевима и у држави. Сад ако вам падне на памет да дате много више од тих пет евра, дајте и тих пет евра", рекао је Рама и додао да је то износ који се плаћа и на Косову и у Албанији.

"Невјероватно је да ова хистерија и да неко не може да схвате како се према тим стварима треба односити", казао је Рама.

А када је Пацоли рекао да је понудио и приватну помоћ жртвама земљотреса, као и медицинску, Рама му је рекао да је помоћ већ понуђена позивајући се притом на споразуме које Албанија има с другим државама у области здравства.

Рама је, како се наводи, такође реаговао на збрињавање грађана погођених земљотресом на косовској територији, рекавши да они треба да остану у близини и да не могу да буду далеко од својих домова, од својих радних мјеста и школа.

Експрес пише да је албански премијер, ипак, имао речи хвале за успјехе припадника Косовских безбједносних снага у проналажењу тијела испод рушевина, рекавши да сјајно раде свој посао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана