Рајан: Треба живјети са вирусом док се не појави вакцина

Срна
Рајан: Треба живјети са вирусом док се не појави вакцина

ЖЕНЕВА - Шеф Свјетске здравствене организације /СЗО/ за хитне случајеве доктор Мајкл Рајан изјавио је да је широко распрострањено тестирање за вирус корона кључно и да не би требало кривити земље за пораст броја заражених.


Он је на конференцији за новинаре у Женеви апеловао да се пређе на мјере које ће дозволити да се “живи са вирусом док се не појави вакцина”.

Рајанови данашњи коментари сугеришу на промјену начина размишљања и помирења Организације с тим да ће пандемија, која је почела да се шири из Кине прошле године и заразила више од пола милиона људи, највјероватније потрајати још неко вријеме, јавио је АП.

“У овом тренутку нико не може предвидјети колико ће трајати епидемија. Улазимо у несигурну будућност. Многе земље у свијету тек улазе у циклус епидемије”, рекао је Рајан.

Рајан је додао да је неопходно прећи са мјера чији је циљ да се смањи пандемија на “прецизније и усмјерене циљеве”, што ће омогућити, ако ништа друго, да се живи са вирусом док се стекну услови за развијање вакцине.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана