Путин предложио Мишустина за премијера

Срна
Foto: РБК.ру

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин поднио је приједлог Државној думи да Михаил Мишустин буде именован за премијера Русије, изјавио је предсједник Државне думе Вјачеслав Володин.

”Предсједник Путин поднио је Државној думи приједлог о кандидатури Мишустина за премијера”, објавио је Володин на “Телеграму”.

Он је навео да је важно добити одговоре на питања о демографији, технолошком суверенитету, економском развоју и одбрамбеној способности када се разговара о кандидатури за премијера.

Володин је истакао да ће се расправа о кандидатури за мјесто премијера одвијати у свим фракцијама парламента, а сједница Државне думе почеће у 14.00 часова по московском времену.

Он је додао да ће се Мишустин прво јавити Думи и одговорити на питања посланика, а услиједиће гласање о кандидатури.

Шеф комитета за рад Државне думе Јарослав Нилов изјавио је да подржава Мишустинову кандидатуру за премијера и изразио увјерење да ће његове колеге из Либерално-демократске партије Русије (ЛДПР) солидарно подржати Мишустина.

“У потпуности подржавам приједлог предсједника. Током година, Михаил Владимирович је више пута у пракси потврдио своју менаџерску компетенцију у најтежим и кризним ситуацијама”, рекао је Нилов на платформи “Телеграм”.

Путин је у уторак, 7. маја, у Кремљу положио заклетву као руски предсједник за наредних шест година до 2030.

Послије инаугурације, руски кабинет на челу са Мишустином поднио је оставку у складу са законом. Кандидатура за место премијера биће одобрена данас на сједници Државне думе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана