Putin predložio Mišustina za premijera

Srna
Foto: RBK.ru

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin podnio je prijedlog Državnoj dumi da Mihail Mišustin bude imenovan za premijera Rusije, izjavio je predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

”Predsjednik Putin podnio je Državnoj dumi prijedlog o kandidaturi Mišustina za premijera”, objavio je Volodin na “Telegramu”.

On je naveo da je važno dobiti odgovore na pitanja o demografiji, tehnološkom suverenitetu, ekonomskom razvoju i odbrambenoj sposobnosti kada se razgovara o kandidaturi za premijera.

Volodin je istakao da će se rasprava o kandidaturi za mjesto premijera odvijati u svim frakcijama parlamenta, a sjednica Državne dume počeće u 14.00 časova po moskovskom vremenu.

On je dodao da će se Mišustin prvo javiti Dumi i odgovoriti na pitanja poslanika, a uslijediće glasanje o kandidaturi.

Šef komiteta za rad Državne dume Jaroslav Nilov izjavio je da podržava Mišustinovu kandidaturu za premijera i izrazio uvjerenje da će njegove kolege iz Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) solidarno podržati Mišustina.

“U potpunosti podržavam prijedlog predsjednika. Tokom godina, Mihail Vladimirovič je više puta u praksi potvrdio svoju menadžersku kompetenciju u najtežim i kriznim situacijama”, rekao je Nilov na platformi “Telegram”.

Putin je u utorak, 7. maja, u Kremlju položio zakletvu kao ruski predsjednik za narednih šest godina do 2030.

Poslije inauguracije, ruski kabinet na čelu sa Mišustinom podnio je ostavku u skladu sa zakonom. Kandidatura za mesto premijera biće odobrena danas na sjednici Državne dume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana