Путин: Борба за једнака права претвара се у агресивни догматизам

Срна
Путин: Борба за једнака права претвара се у агресивни догматизам

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин рекао да се борба Запада против дискриминације и борбе за једнака права претвара у агресивни догматизам на ивици апсурда.

“Гледајући шта се дешава у бројним западним земљама, са чуђењем видимо наше сопствене праксе које смо, на срећу, оставили иза себе, надамо се, у далекој прошлости”, рекао је Путин данас на форуму Дискусионог клуба Валдај у Сочију.

Он је додао да се велики аутори из прошлости - попут Шекспира, више не подучавају у школама и на универзитетима јер се на њих и њихове идеје гледа као на заосталост, да се сада класици сматрају назадним јер нису разумјели важност питања расе или пола.

Путин је нагласио да је супротстављање манифестацијама расизма неопходна и племенита ствар, али се у новој култури отказивања претвара у обрнуту дискриминацију, односно у обрнути расизам.

“Опсесивно истицање теме расе додатно дијели људе”, нагласио је Путин, истичући да је сан оних који су се истински борили за људска права био да избришу разлике и одбаце идеју о подјели људи на основу боје коже.

Он је, такође, разорио идеју да се малој дјеци да право да самостално одређују свој пол.

Путин је указао да постоје и монструозне ствари, као што је када се данас дјеца од малих ногу уче да дјечак лако може да постане дјевојчица и обрнуто, фактички им намећући наводни избор, удаљавајући родитеље из овог процеса и тјерајући дијете да донесе одлуку која би могла да сломи живот дјетета, пренио је “Спутњик”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана