Putin: Borba za jednaka prava pretvara se u agresivni dogmatizam

Srna
Putin: Borba za jednaka prava pretvara se u agresivni dogmatizam

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da se borba Zapada protiv diskriminacije i borbe za jednaka prava pretvara u agresivni dogmatizam na ivici apsurda.

“Gledajući šta se dešava u brojnim zapadnim zemljama, sa čuđenjem vidimo naše sopstvene prakse koje smo, na sreću, ostavili iza sebe, nadamo se, u dalekoj prošlosti”, rekao je Putin danas na forumu Diskusionog kluba Valdaj u Sočiju.

On je dodao da se veliki autori iz prošlosti - poput Šekspira, više ne podučavaju u školama i na univerzitetima jer se na njih i njihove ideje gleda kao na zaostalost, da se sada klasici smatraju nazadnim jer nisu razumjeli važnost pitanja rase ili pola.

Putin je naglasio da je suprotstavljanje manifestacijama rasizma neophodna i plemenita stvar, ali se u novoj kulturi otkazivanja pretvara u obrnutu diskriminaciju, odnosno u obrnuti rasizam.

“Opsesivno isticanje teme rase dodatno dijeli ljude”, naglasio je Putin, ističući da je san onih koji su se istinski borili za ljudska prava bio da izbrišu razlike i odbace ideju o podjeli ljudi na osnovu boje kože.

On je, takođe, razorio ideju da se maloj djeci da pravo da samostalno određuju svoj pol.

Putin je ukazao da postoje i monstruozne stvari, kao što je kada se danas djeca od malih nogu uče da dječak lako može da postane djevojčica i obrnuto, faktički im namećući navodni izbor, udaljavajući roditelje iz ovog procesa i tjerajući dijete da donese odluku koja bi mogla da slomi život djeteta, prenio je “Sputnjik”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana