Прве количине млијечне формуле за бебе стигле из Европе у САД

СРНА
Foto: Агенције

ВАШИНГТОН - Војни теретни авион са првом испоруком хране за бебе из Европе усљед велике несташице у САД стигао је данас у Индијанополис, саопштено је из Бијеле куће.

Највећи произвођач хране за бебе у САД "Абот лабораторије" повукао је свој производ 17. фебруара са полица и потом је затворио постројење у Старџису, у држави Мичиген због истраге Администрације за храну и лијекове /ФДА/ чиме је створена највећа криза са храном за одојчад у модерној историји.

Постројење је затворено, а рад "Абот лабораторија" обустављен након што је откривена бактеријска инфекција код четири бебе.

"Ово је важан корак, али ни на који начин није једини који смо предузели. Наставићемо да радимо према налозима предсједника Џозефа Бајдена како би искористили сваку шансу за повећање залиха", рекао је амерички министар пољопривреде Тим Вилсек, који је дочекао теретни авион из Европе.

Администрација америчког предсједника покушава да попуни празне полице са 1,5 милиона паковања посебне хране за бебе компаније "Нестле".

Бајден је прошле седмице активирао Закон за одбрамбену производњу из периода хладног рата ради повећања залиха.

У саопштењу из Бијеле куће се истиче да ће други авион са храном за бебе у наредним данима кренути из војне базе "Рамштајн" у Њемачкој. Компанија "Нестле", такође је најавила додатне испоруке у наредним данима.

Директор компаније "Абот лабораторије" Роберт Форд упутио је извињење због несташице и обећао да ће веома брзо исправити проблем са храном и да ће постројење бити отворено почетком јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана