Преминуо “треф краљ”, други човјек режима Садама Хусеина

Танјуг
Преминуо “треф краљ”, други човјек режима Садама Хусеина

Преминуо је Езат Ибрахим ал-Дури, други човјек режима Садама Хусеина, “треф краљ” на картама званичника из 2003. које траже Американци, објавили су његова странка и ћерка Садама Хусеина.

Човјек за чију су главу Сједињене Државе нудиле награду од 10 милиона долара током инвазије којом је срушена странка Баас, на власти у Ираку од 1968. године, био је у бјекству.

Међутим, како преноси портал Индекс, ни у једном саопштењу којим се објављује његова смрт није прецизирано мјесто и узрок смрти.

Рагад Садам Хусеин, најстарија ћерка ирачког диктатора, на Твитеру је објавила да жали да другом из борбе Езатом Ибрахимом.

Странка Баас је такође у саопштење објавила смрт потпредсједника Команде револуције и потпредседника Ирака 2003. године.

Гласине о Дуријевој смрти су се појављивале више пута у прошлости, али су их сваки пута демантовали званичници или поборници бившег режима.

Након 2003. чланови Баас партије су имали кључну улогу у побуни против Американаца и затим су се приближили џихадистичкој групи Исламској држави (ИС) која је крајем 2017. војно поражена у Ираку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана