Преминула жена повријеђена у експлозији у Гетеборгу

Танјуг
Foto: Илустрација

ГЕТЕБОРГ- Жена која је била међу четири особе тешко повријеђене у великој експлозији зграде и пожару прошлог месеца у Гетеборгу, преминула је, саопштила је данас шведска полиција.

Жена је умрла у болници у којој се лијечила, саопштила је полиција, одбијајући да понуди додатне детаље. Раније овог мјесеца, осумњичени за експлозију у којој је оштећено најмање 140 станова, пронађен је мртав у води, у луци Гетеборг, само неколико километара од зграде која је минирана 28. септембра.

Полиција је данас саопштила да је прелиминарно саопштење лекара показало да узрок смрти још увек није утврђен. Чињеница да је жена умрла значи да истрага сада укључује убиство, као и покушај убиства и велико јавно уништење.

Снажна експлозија у стамбеној згради у другом по величини граду у Шведској довела је до пожара који се проширио на неколико станова, а стотине становника је евакуисано. Повријеђено је укупно 16 људи. Власник некретнине покушавао је исељење мушкарца и његове мајке из њиховог стана у згради, према писању неколико шведских медија који су такође навели да је деложација била планирана за дан када је дошло до експлозије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана