Preminula žena povrijeđena u eksploziji u Geteborgu

Tanjug
Foto: Ilustracija

GETEBORG- Žena koja je bila među četiri osobe teško povrijeđene u velikoj eksploziji zgrade i požaru prošlog meseca u Geteborgu, preminula je, saopštila je danas švedska policija.

Žena je umrla u bolnici u kojoj se liječila, saopštila je policija, odbijajući da ponudi dodatne detalje. Ranije ovog mjeseca, osumnjičeni za eksploziju u kojoj je oštećeno najmanje 140 stanova, pronađen je mrtav u vodi, u luci Geteborg, samo nekoliko kilometara od zgrade koja je minirana 28. septembra.

Policija je danas saopštila da je preliminarno saopštenje lekara pokazalo da uzrok smrti još uvek nije utvrđen. Činjenica da je žena umrla znači da istraga sada uključuje ubistvo, kao i pokušaj ubistva i veliko javno uništenje.

Snažna eksplozija u stambenoj zgradi u drugom po veličini gradu u Švedskoj dovela je do požara koji se proširio na nekoliko stanova, a stotine stanovnika je evakuisano. Povrijeđeno je ukupno 16 ljudi. Vlasnik nekretnine pokušavao je iseljenje muškarca i njegove majke iz njihovog stana u zgradi, prema pisanju nekoliko švedskih medija koji su takođe naveli da je deložacija bila planirana za dan kada je došlo do eksplozije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana