Преминула жена која је разоткрила аферу Клинтон-Левински

Танјуг
Преминула жена која је разоткрила аферу Клинтон-Левински

ВАШИНГТОН - Америчка државна службеница Линда Трип, која је разоткрила аферу између тадашњег предсједника Била Клинтона и Монике Левински, преминула је у 70 години од рака панкреаса, саопштила је данас њена породица.

Трип је постала позната 1998. године када је у процесу опозива Клинтона приложила снимке са Моником Левински који су постали главни доказ у случају, преноси ББЦ.

Она је проглашена узбуњивачем.

 Трип, која је радила за Пентагон и која је била пријатељица са Моником Левински упркос разлици у старости од 24 године, сазнала је да је Левински имала сексуалне односе са предсједником и почела је тајно да снима њихове разговоре 1997. године.

Она је те траке предала специјалном тужиоцу Кенету Стару који је предводио истрагу о Клинтоновој администрацији.

Трип је открила и да је Левински имала плаву хаљину на којој су били трагови доказа да су Левински и Клинтон били заједно.

Процес опозива Клинтона почео је када се разоткрило да је лагао о афери и он је оптужен да је лагао тужилаштво о односу са Левински.

Иако је Трип инсистирала на томе да је доказе о афери предала из чистог патриотизма, многи су је оптуживали за издају пријатељства.

"Жао ми је због свега што се догодило и мрзим Линду Трип", рекла је Левински приликом саслушања 1998. године.

Она је из Пентагона отпуштена последњег дана владавине Клинтонове администрације 2001. године, након чега је са супругом отворила продавницу у Вирџинији.

О вести да је Трип болесна Левински јој је на Твитеру пожелела брз опоравак.

"Без обзира на прошлост, након што сам чула да је Линда Трип озбиљно болесна, надам се њеном опоравку. Не могу ни да замислим колико је тешко њеној породици", написала је Левиснки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана