Преминула пјевачица која се намјерно заразила вирусом корона

Срна
Foto: Твитер

ПРАГ- Чешка фолк пјевачица Хана Хорка, која је позната као противник вакцина, преминула је након што се намјерно заразила вирусом корона како би добила ковид пропусницу ради посјећивања сауне и позоришта.

Умјесто да се вакцинише, Хорка /57/ се намјерно изложила вирусу корона када су се пред католички Божић заразили њен супруг и син, који су вакцинисани против ковида 19, јавио је "Чешки радио".

"Она је то хтјела. Требало је да се склони од нас, али је одлучила да остане нормално са нама код куће и да прође кроз заразу, умјесто да се вакцинише. Тужно је што је моја мајка више вјеровала странцима него сопственој породици", рекао је Јан Рек, син чешке пјевачице.

Рек је навео да су он и његов отац три дана били болесни, док је његова мајка била болесна пет дана пред смрт, јавила је чешка новинска агенција "Ирожлас".

Хорка, која је била пјевачица фолк групе "Асонанс", објавила је два дана пред смрт на друштвеним мрежама да је прележала вирус.

"Сада ћу моћи у позориште, сауну, концерт и на хитно путовање на море", написала је Хорка.

Рек је нагласио да је његова мајка преминула у кревету од гушења због ковида 19.

Према његовим ријечима, Хорка је добијала информације које, заправо, нису потпуне дезинформације, већ су "намјерно измијењене како би се свидјеле једној страни".

У земљама Европске уније обавезан је доказ о вакцинацији или резултати недавне инфекције како би се добила пропусница која омогућује присуствовање лица на јавним мјестима и путовања.

Према подацима Свјетске здравствене организације /СЗО/, у Европи је до сада регистровано 1,7 милиона смртних случајева повезаних са ковидом 19, а очекује се да тај број у марту достигне два милиона, пише агенција "Њузхаб"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана