Preminula pjevačica koja se namjerno zarazila virusom korona

Srna
Foto: Tviter

PRAG- Češka folk pjevačica Hana Horka, koja je poznata kao protivnik vakcina, preminula je nakon što se namjerno zarazila virusom korona kako bi dobila kovid propusnicu radi posjećivanja saune i pozorišta.

Umjesto da se vakciniše, Horka /57/ se namjerno izložila virusu korona kada su se pred katolički Božić zarazili njen suprug i sin, koji su vakcinisani protiv kovida 19, javio je "Češki radio".

"Ona je to htjela. Trebalo je da se skloni od nas, ali je odlučila da ostane normalno sa nama kod kuće i da prođe kroz zarazu, umjesto da se vakciniše. Tužno je što je moja majka više vjerovala strancima nego sopstvenoj porodici", rekao je Jan Rek, sin češke pjevačice.

Rek je naveo da su on i njegov otac tri dana bili bolesni, dok je njegova majka bila bolesna pet dana pred smrt, javila je češka novinska agencija "Irožlas".

Horka, koja je bila pjevačica folk grupe "Asonans", objavila je dva dana pred smrt na društvenim mrežama da je preležala virus.

"Sada ću moći u pozorište, saunu, koncert i na hitno putovanje na more", napisala je Horka.

Rek je naglasio da je njegova majka preminula u krevetu od gušenja zbog kovida 19.

Prema njegovim riječima, Horka je dobijala informacije koje, zapravo, nisu potpune dezinformacije, već su "namjerno izmijenjene kako bi se svidjele jednoj strani".

U zemljama Evropske unije obavezan je dokaz o vakcinaciji ili rezultati nedavne infekcije kako bi se dobila propusnica koja omogućuje prisustvovanje lica na javnim mjestima i putovanja.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/, u Evropi je do sada registrovano 1,7 miliona smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19, a očekuje se da taj broj u martu dostigne dva miliona, piše agencija "Njuzhab"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana