Предсједник руске Думе у марту у Београду

Танјуг
Foto: Agencije

БЕОГРАД - Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић разговарао је данас телефоном са предсједником Државне Думе Федералне Скупштине Русије Вјечеславом Володином.

Предсједници парламената сагласили су се да су билатерални односи између Србије и Русије веома добри, чему заначјно доприноси политички дијалог на високом нивоу који је веома интензиван.

Билатералне односе прати и веома развијена и динамична парламентарна сарадња између српског и руског парламента, која се остварује кроз рад Комисије за сарадњу, саопштено је из Скупштине Србије. Током састанка је било ријечи и о епидемиолошкој ситуацији у Србији и Русији, а саговорници су се сагласили да се узвратна посјета предсједника Државне Думе Володина Београду, због епидемиолошке ситуације, помјери за март.

Володин је изразио наду да ће и након избора, парламенти наставити блиску сарадњу и упутио је позив Дачићу у билатералну посету Русији, као и да узме учешће на Међународном форуму за рзвој парламентаризма који ће бити одржан у јуну у Москви. Дачић је захвалио на позиву и рекао да ће о свим детаљима даље сарадње разговарати приликом сусрета у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана