Predsjednik ruske Dume u martu u Beogradu

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Državne Dume Federalne Skupštine Rusije Vječeslavom Volodinom.

Predsjednici parlamenata saglasili su se da su bilateralni odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri, čemu zanačjno doprinosi politički dijalog na visokom nivou koji je veoma intenzivan.

Bilateralne odnose prati i veoma razvijena i dinamična parlamentarna saradnja između srpskog i ruskog parlamenta, koja se ostvaruje kroz rad Komisije za saradnju, saopšteno je iz Skupštine Srbije. Tokom sastanka je bilo riječi i o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Rusiji, a sagovornici su se saglasili da se uzvratna posjeta predsjednika Državne Dume Volodina Beogradu, zbog epidemiološke situacije, pomjeri za mart.

Volodin je izrazio nadu da će i nakon izbora, parlamenti nastaviti blisku saradnju i uputio je poziv Dačiću u bilateralnu posetu Rusiji, kao i da uzme učešće na Međunarodnom forumu za rzvoj parlamentarizma koji će biti održan u junu u Moskvi. Dačić je zahvalio na pozivu i rekao da će o svim detaljima dalje saradnje razgovarati prilikom susreta u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana