Потпредсједница Европског парламента ухапшена због корупције

ГС
Потпредсједница Европског парламента ухапшена због корупције

БРИСЕЛ - Белгијска полиција ухапсила је грчку социјалисткињу и посланицу Европског парламента Еву Каили (44), која је и једна од потпредсЈедница Европског парламента, у петак увече у Бриселу, наводи АФП ријечи извора блиском случају, преноси Дејли мејл.

Хапшење, у вези са истрагом о корупцији која укључује домаћина СвЈетског првенства у Катару, услиједило је након притварања четворице осумњичених раније у петак, рекао је извор.

Наводи се да хапшење укључује партнера госпође Каили Луку Висентинија (53) који је садашњи генерални секретар Међународне конфедерације синдиката ИТУЦ.

Каили је задржана је на саслушању у полицији, додао је извор.

Сва четворица првобитно ухапшених су држављани Италије или италијанског поријекла.

Белгијски савезни тужилац најавио је ранија хапшења након што је откривено 600.000 евра у готовини када је полиција извршила рацију на 16 адреса у пријестоници Бриселу.

Тужиоци нису прецизирали идентитет осумњичених нити име земље о којој је ријеч, рекавши само да је ријеч о “заливској” држави.

Али извор близак случају потврдио је извештаје штампе да је истрага фокусирана на сумњиве покушаје Катара да корумпира италијанског социјалисту који је био члан Европског парламента од 2004. до 2019. године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана