Potpredsjednica Evropskog parlamenta uhapšena zbog korupcije

GS
Potpredsjednica Evropskog parlamenta uhapšena zbog korupcije

BRISEL - Belgijska policija uhapsila je grčku socijalistkinju i poslanicu Evropskog parlamenta Evu Kaili (44), koja je i jedna od potpredsJednica Evropskog parlamenta, u petak uveče u Briselu, navodi AFP riječi izvora bliskom slučaju, prenosi Dejli mejl.

Hapšenje, u vezi sa istragom o korupciji koja uključuje domaćina SvJetskog prvenstva u Kataru, uslijedilo je nakon pritvaranja četvorice osumnjičenih ranije u petak, rekao je izvor.

Navodi se da hapšenje uključuje partnera gospođe Kaili Luku Visentinija (53) koji je sadašnji generalni sekretar Međunarodne konfederacije sindikata ITUC.

Kaili je zadržana je na saslušanju u policiji, dodao je izvor.

Sva četvorica prvobitno uhapšenih su državljani Italije ili italijanskog porijekla.

Belgijski savezni tužilac najavio je ranija hapšenja nakon što je otkriveno 600.000 evra u gotovini kada je policija izvršila raciju na 16 adresa u prijestonici Briselu.

Tužioci nisu precizirali identitet osumnjičenih niti ime zemlje o kojoj je riječ, rekavši samo da je riječ o “zalivskoj” državi.

Ali izvor blizak slučaju potvrdio je izveštaje štampe da je istraga fokusirana na sumnjive pokušaje Katara da korumpira italijanskog socijalistu koji je bio član Evropskog parlamenta od 2004. do 2019. godine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana