Породице жртава траже по 1,5 милион €

Агенције
Породице жртава траже по 1,5 милион €

Берлин - У дебати о одштети породицама 150 жртава пада авиона “Џерманвингса” појавиле су се пријетње јер Америка тврди да би случај могао да добије епилог пред америчким судовима, ако њемачка компанија не плати довољно новца.

Медији су објавили да би породице жртава могле да траже и по милион и по евра. Авион са 150 путника прошлог мјесеца намјерно је оборио копилот Андреас Лубиц.

Адвокат жртава пада авиона “Џерманвингса”, кћерке-фирме компаније “Луфтханза”, Елмар Гимула рекао је да је он у контакту са адвокатима америчких жртава и тиме потврдио сазнања да поједини чланови породица најављују да ће пред америчким судовима тражити правду, уколико “Луфтханза” не понуди довољну одштету.

Када је ријеч о америчким и њемачким судовима, медији јављају да су у Америци одштете много више него у Њемачкој, пошто се тамо и емоционалне посљедице губитка најмилијих рачунају. Гимула је истакао да он жели за своје клијенте, чланове породица жртава у Њемачкој, да обезбиједи и надокнаду због емоционалне штете и да би тако та одштета могла да буде до милион и по евра по путнику.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана