Породица новинара Џамала Кашогија опростила његовим убицама

Анадолија
Породица новинара Џамала Кашогија опростила његовим убицама

Породица убијеног саудијског новинара Џамала Кашогија саопштила је да опрашта његовим убицама, јавља Анадолија.

 “У овој благословљеној ноћи благословљеног мјесеца се сјећамо Божије изреке да је награду код Аллаха заслужио онај ко опрости и склопи помирење“, поручио је на Твитеру Кашоггијев син Салах.

Он је даље у поруци навео да Кхасхоггијеви синови зато опраштају убицама како би заслужили награду код Господара.

Новинар “Вашингтон поста“ Џамал Кашоги убијен је у комплексу саудијског конзулата у Истанбулу 2. октобра 2018. године, у који је тог дана отишао на заказани састанак ради издавања потребних личних докумената за вјенчање.

Након вишедневног негирања, власти Саудијске Арабије су признале да је Кашоги убијен, а накнадно је суд у Саудијској Арабији изрекао смртне казне петорици опружених. Још тројица оптужених добили су затворске казне укупног трајања од 24 године. Блиски сарадници принца Бин Салмана су ослобођени свих оптужби.

Комесаријат за људска права Уједињених нација (ОХЦХР) у извјештају на 101 страници тврди да је Кашогијево убиство чин који је Саудијска Арабија извела с предумишљајем. У извјештају се наводи да постоје ваљани докази о неопходности проведбе истраге о умијешаности највиших саудијских званичника у то убиство, укључујући и принца Бин Салмана.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана