Полиција употријебила сузавац да растјера демонстранте у Минску

Срна
Полиција употријебила сузавац да растјера демонстранте у Минску

МИНСК - Полиција је употријебила сузавац да растјера припаднике опозиције који протестују у центру Минска, јавља “Спутњик”.

На Калваријској улици, у центру бјелоруске престонице, окупило се неколико десетина људи, а полиција покушава да их растјера, а у току је хапшење демонстраната.

Ситуација је напета и у Бресту, гдје је полиција изашла са штитовима и сукобила се са демонстрантима. Бачене су свијетлеће гранате, док демонстранти бацају на полицију каменице, празне боце и канте за смеће.

Министар унутрашњих послова Бјелорусије Јуриј Карајев изјавио је да МУП неће допустити дестабилизацију ситуације у земљи.

“Упозоравамо да ће било какво нарушавање закона бити заустављена, а кривци ће сносити одговорност према закону”, истакао је Карајев.

Руски амбасадор у Бјелорусији Дмитриј Мезенцев саопштио је да су на слободи два новинара, дописници листа “Дејли сторм”, Антон Старков и Дмитриј Ласенко као и руски новинар Семјон Пегов, који су ухапшени током протеста у Бјелорусији.

У Бјелорусији су јуче одржани предсједнички избори на којима је побједу однио предсједник државе Александар Лукашенко. Након затварања бирачких мјеста у више бјелоруских градова почели су протести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана