Полиција уклања кампове које су поставили студенти на универзитетима у САД

Танјуг
Полиција уклања кампове које су поставили студенти на универзитетима у САД

ВАШИНГТОН - Полиција је данас демонтирала шаторе које су поставили студенти који захтијевају прекид ватре у Појасу Газе на Технолошком институту (МТИ) у Кембриџу у америчкој држави Масачусетс, а у четвртак и на Универзитету у држави Аризони, а уклања камп у кампусу Универзитета Пенсилваније у Филаделфији.

Полиција је привела 10 студената приликом разбијања протеста на МТИ, а била је у опреми за разбијање демонстрација, а такође је данас привела и неколико студената на Универзитету Пенсилваније који су протестовали дуже од двије седмице, пренио је АП.

На Универзитету Пенсилваније полицајци су упозорили студенте да напусте кампус или ће се, у супротном, суочити са могућим хапшењем. На Универзитету у Аризони, полиција је употријебила сузавац против студената касно у четвртак пре него што је уклонила камп који је укључивао дрвене и пластичне баријере постављене у кампусу. Универзитет Аризоне саопштио је да је позвао полицију да растера студенте након што су они одбили да уклоне камп и да се разиђу. Тај универзитет је навео да су учесници протеста гађали полицајце и универзитетско особље камењем и флашама са водом. Тензије у сукобима полиције са демонстрантима у кампусима широм САД повећали су се посљедњих дана, а универзитети су почели да позивају полицију да уклони кампове које су студенти поставили због забринутости за безбједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана